søndag 31. januar 2010

Prøveprosjekt


I mange av bøkene mine med lappeteknikk er det også noen prosjekter med brodering (eller stichery som de kaller det på fagspråket). Det er mange av disse som er kjempesøte, og jeg måtte bare prøve. I romjula tegnet jeg av ett av mønstrene for å prøve, nå i helga satte jeg meg endelig ned å gjorde det. Det var ganske gøy, gikk fort og jeg er rimelig fornøyd med resultatet med tanke på at det er mitt første. :)

fredag 29. januar 2010

Selbuvotter


I julen fikk jeg en bestilling på selbuvotter i John Deere-farga. Kanskje ikke de mest tradisjonelle fargnen på votter, men de er i alle fall unike. :) Nå ble kanskje fargene litt mer Felleskjøpet, men det får bare være for denne gangen.

søndag 24. januar 2010

Sy-kveld

På fredag tok jeg med meg symaskina mi og dro til mamma en tur. Hun hadde lyst til å lære å sy tøyposer. Så etter middagen var spist og bordet ryddet, satte vi igang. Det var kjempekoselig, og jeg synes vi var flinke. Mamma sydde tre poser og jeg to. Er vel en mulighet for at vi må gjenta dette.



fredag 22. januar 2010

Investering

Nå har jeg brukt opp alle bursdags- og julegavepengene å investert dem i en kaffemaskin. Jeg har ønsket meg en slik lenge, og endelig er den kommet i hus. Er utrolig fornøyd med den så langt i alle fall.
Men som seg hør og bør må jeg jo ha litt stæsj til den, og da fant jeg ut at jeg måtte sy meg en pose for å ha kaffekapslene i. Her er resultatet:


torsdag 21. januar 2010

Siste julegave er utlevert


Kanskje litt sent, men nå er altså alle julegavene ute. Så da kan jeg vise frem den siste også :) To poser som kan brukes til så mangt, lys, godteri, fjernkontroller, te-poser ol. Sydd slik at de kan vrenges og brukes på begge sidene.

mandag 18. januar 2010

Høytleseren


Bernhard Schlink har skrevet boken Høytleseren, som handler om en gutt som innleder et forhold til en litt eldre dame. Han leser høyt for henne hver dag. Plutselig forsvinner hun, og han møter henne ikke igjen før han sitter som observatør i rettssalen der hun sitter som anklaget.

Jeg synes denne boka er kjempebra, den fikk i alle fall meg til å begynne å tenke. Hvor mye betyr historien bak et menneske? Kan mennesker forandre seg? Hva gjør deg til et bra/dålig menneske?
Jeg vet ikke. Men jeg vil anbefale dere å lese/høre denne boka.

Nå har ikke jeg sett filmatiseringen av boka, noe jeg er usikker på om jeg skal også. Jeg er redd den ikke formidler den stemningen og vinklingen av boka som jeg har i hodet mitt...

søndag 17. januar 2010

Bursdagsvotter

Mitt søskenbarn Ingrid ytret ønske om blå og hvite selbuvotter en gang i høst da vi var på fotballkamp. Jeg kunne selvfølgelig ikke la dette gå i glemmeboka, og til burdagen sin fikk hun vottene. Det virket som hun ble fornøyd. :)

lørdag 2. januar 2010

Løper og boktrekk

Jeg har benyttet fridagene i julen til å sydd litt. Veldig morsomt. Akkurat nå holder jeg på med et kanskje litt ambisiøst prosjekt som jeg har en mistanke om tar litt tid... Men jeg er da blitt ferdig med noen ting også. :)

Jeg har prøvd meg på et boktrekk. Etter jul investerte jeg nemlig i en notatbok for å notere alle juleopplysninger i (av typen hvem som fikk hva til jul). Men for å få litt julestemning på notatboka sydde jeg et trekk med litt julestemning. Ble egentlig ganske bra.



Jeg er kanskje spesielt fornøyd med min første løper. Fargene er veldig meg, og mønsteret er enkelt. Jeg synes den ble fin.