onsdag 28. oktober 2015

Mysteriesokker 2015


I høst arrangerte Bittamis Design en mysteriestrikk som skulle bli et par sokker.
Siden jeg ikke har strikket sokker på en stund, fant jeg ut at det skulle jeg jammen slenge meg på. Jeg hang bra med en stund, helt til det plutselig sa stopp. Da måtte det en ufo-utfordring i oktober til for å ferdigstille dem.


Dette ble mitt første forsøk på å strikke sokker med metoden magic loop. Siden jeg er ganske hardt rammet av det såkalte Second Sock Syndrome (SSS) er tanken om å strikke begge sokkene samtidig veldig oppløftende.

Nå skal det sies at jeg testet magic loop litt tidligere på ermene til min nye jakke (som kommer på bloggen veldig snart) først, og det var nyttig for å forstå hvordan jeg skulle legge opp og hvordan alt fungerte.

Konklusjonen av sokker på magic loop er at det passer utmerket for meg, og at jeg nok kommer til å fortsette med akkurat det :)


Når det gjelder mønsteret vi skulle strikke, som jeg ser at i ettertid har fått navnet Alvedans, så har jeg selvfølgelig ikke fulgt det slavisk. Det ville jo vært litt for enkelt...
Jeg valgte istedet å strikke samme hullmønster som sokkene hadde på baksiden av leggen også på fremsiden. Det var fordi jeg syntes det så ut til å bli veldig mye ulike mønster på sokken, og jeg liker det litt enkelt.


Jeg er veldig fornøyd med resultatet, selv om det ble litt utfordring å finne ut hvordan jeg skulle gjøre det i fellingen av mønsteret fremme på foten da jeg kom dit. Det var jo logisk i mønsteret, men siden jeg ikke fulgte det måtte jeg finne på noe annet. 


Men slik ble de altså til slutt, strikket kun av garn jeg hadde på lager (veldig fornøyd med det).
Men når det skal være sagt, så er jeg ikke tilhenger av sokkestrikking til voksne på pinne 2,5.
Dette er nok første og siste gang.

Så nyt synet! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar