søndag 7. mai 2017

Kaosgrad 7


Ny episode er nå ute!

Denne gangen har jeg selskap av Lise (kan finnes de fleste steder du skulle finne på å lete som @larvoncl)

Ja, vi ser litt gale ut. I alle fall meg... Og det er nok endel fnising her...

Vi snakker om sokkeflak, som er vår tolkning av det mer kjente begrepet sockblanks.
Se videoen for å finne ut mer hva det er.

Jeg har strikket et par sokker av sokkeflak, som du kan finne mer om her.
Kan også finne bilde på Instagram


3 kommentarer:

 1. Kjempefine sokkeflak! Jeg har forsøkt meg, men fargen er så tynn at den flyter veldig utover (blanda med vann og eddik og maler på vått flak). Maler dere med "tykkere" maling som ikke blir sugd opp av garnet??

  SvarSlett
  Svar
  1. Lise "LARvonCL" Engdal1. juni 2017 kl. 12:01

   Hei Christine! Jeg gjør nok noe det samme som deg. Fargen jeg bruker kommer i pulverform så jeg blander det ut i flasker med vann og eddik uten noen spesielle blandingsforhold. Fargene får jo samme konsistens som vann, det vil flyte utover og det vil være litt vanskelig å kontrollere når man maler vått i vått. Det jeg har erfart er at flakene må være våte, samtidig som de ikke må være for våte. Så lenge fibrene er igjennombløte men flaket ikke ligger å svømmer så har jeg mest mulig kontroll på streken min. Pigmentene fester seg til fibrene så fort de kommer i kontakt med hverandre, så med detaljer må jeg være nøyaktig og tålmodig.
   De fleste flakene jeg har sett fra andre garnfargere bruker stempel for å påføre motivet og går heller tilbake for å blokke inn farger.

   Slett
  2. Tusen takk for svar, da er jeg iallefall ikke helt på viddene :-) Prøver igjen med litt mindre vann på flaket og tynnere pensel (og kanskje litt mer tålmodighet!!)

   Slett