mandag 4. april 2016

Strikkefestival på Fefor


Første helga i mars var det Strikkefestival på Fefor Høyfjellshotell, ca 150 strikkeglade (gale) damer var samlet for ei helg proppfull av inspirasjon, nye bekjentskaper og flott natur.
Tre av disse var oss:

Jeg, mamma og May Britt

Vi kosa oss gløgg. 
Jeg var på tre kurs, to på lørdag og ett på søndag, her skulle det ikke sløses bort noe læretid.

Men det første som foregikk var på fredag kveld, da var det moteshow med modeller fra de siste bøkene eller de kommende bøkene til de ulike designerne som var med som kursledere for helgen. Der var det mye fint, og vi innså fort at vi nok aldri kommer til å klare å strikke alt vi har lyst på.


På lørdag var jeg først på et kurs med Denise Samson om viklemasker. 
Der lærte vi å strikke det hun kaller blomsterranker og senere "vanlige" viklemasker. Morsomt å lære nye teknikker, og kjekt å være flere som kan hjelpe hverandre. For som i alle andre sammenhenger er det noen som tar ting fortere enn andre. For med 20-30 personer på ett kurs er det mye å rekke over for en kursholder som skal vise alle hvordan du gjør ting. Da er det praktisk at de på andre siden av bordet kan forklare meg :)


Utsikten fra rommet mitt da jeg våknet på lørdag morgen.
Før lunsj snek May Britt og jeg oss ut på en liten spasertur, været var helt fantastisk! Og vi trengte en liten pustepauset fra alle menneskene, kaklingen :) og inneluft. Dette førte til at vi fikk litt lite tid til å spise lunsj, men det var verdt det!


Etter lunsj var jeg på kurset "design dine egne strikkeplagg" med Kari Hestnes. 
Dette var et kurs med utgangspunkt i boka hun ga ut for noen år siden, Designguide, og der vi gikk igjennom ulike do and don't for klesplagg tilpasset ulike kroppsfasonger. 
Vi ble delt opp i mindre grupper etter forelesningen, der vi hjalp hverandre å ta mål av oss selv, og definere ansiktsfasonger og kroppsfasonger.
Til slutt ble vi utfordret til å prøve å sette opp et forslag for et plagg vi kunne lage til oss selv som passet til vårt eget utgangspunkt.


Mitt forslag til meg selv var: hoftelang genser, lett innsvinget med smale isatte ermer. Stor rund utringning med mulig fossefalls-krage. 
Om denne genseren noen gang kommer til å se dagens lys er uklart.

På kvelden var det middag, foredrag med Arne & Carlos og en tidlig kveld (for mitt vedkommende).

Søndag var jeg på kurs med Nina Granlund Sæther der vi lærte ulike måter å strikke vrangborder på.
Vi så på ulike modeller og strikka flere prøvelapper med ulike design. Det var veldig morsomt, og inspirerende. For jeg er litt konservativ, så alle mine vrangborder går i 1r, 1vr...Så avsluttet det hele med lunsj og avsluttning.

Litt innimellom dette var det åpent en rom i kjelleren som var omgjort til en liten strikkebutikk, der det var to ulike butikker som var kommet med garn og stæsj, i tillegg til at det var bøker å få kjøpt. Ble lagt igjen noen kroner der nede i løpet av helgen...
Jeg tok med meg hjem to bøker: Designguiden av Kari Hestnes og Hekta på Fletter av Denise Samson i tillegg til 5 hesper Malabrigo Arroyo i en nydelig farge (azules)... 


Tror det tok litt tid for meg å la alle inntrykk synke inn og innse hva jeg egentlig har vært med på. Det var veldig kjekt og inspirerende. Og jeg har så mye ideer om hva jeg har lyst til å prøve å få til fremover.


... og vi dro slitne men fornøyde hjem.... 

1 kommentar:

  1. Takk for ei fin helg. Det blir flere strikkefestivaler.......

    SvarSlett